Livsrum_stor-02

BEMER 

BEMER är en fysilalisk vaskulär terapi som aktiverar en störd mikrocirkulation, vilket är en viktig grund för återställande av och bibehållande av vår hälsa.

Jag kommer till dig som enskild eller ditt företag/förening för mer information. Du kan också klicka på länkarna på sidan för att komma till min BEMER Shop eller till informationssida om mikrocirkulation och hälsa.


BEMER


BEMER kan förbättra nedsatt blodflöde i de minsta blodkärlen och på så sätt stödja kroppens egna självläkande och regenerativa processer. Blodcirkulationen utgör människokroppens försörjningssystem. 75 % av det ligger i området för de minsta blodkärlen (mikrocirkulationen). Dvs. i det område där blodet förser organ och vävnad med näringsämnen och syre och på vägen tillbaka avlägsnar restprodukter.
Det är endast med hjälp av denna försörjning och avfallshantering som kroppens celler kan utföra sina olika livsuppehållande uppgifter och förse kroppen med energi. Hjärtat säkerställer att blodkroppar förflyttas genom blodomloppet. Sammanlagt måste blodet leverera och rengöra en sträcka på mer än 120 000 km. Eftersom hjärtat inte klarar detta på egen hand, behöver det hjälp: de mindre blodkärlen driver blodkropparna genom egna pumpande rörelser (vasomotion) och fungerar därmed som hjärtats medhjälpare. Dessa kärlrörelser reglerar dessutom blodflödet på ett sådant sätt att områden med högre försörjningsbehov får en bättre genomblödning än de områden som för tillfället har ett lägre behov. Exempel: Under idrott och träning är behovet av försörjning hos muskler högt, medan hjärnan behöver mindre. I en studiesituation, är det precis tvärtom.
Med hjälp av de mindre blodkärlens pumprörelser kan blodkropparna göra sitt jobb där det behövs som mest. Resultatet talar för sig självt: Kroppens försvar stärks, den fysiska och mentala prestationsförmågan ökar, förmågan att bekämpa sjukdom stärks och läkemedel når lättare sin destination.

BEMER FYSIKALISK VASKULÄR TERAPI
Baserat på många års arbete, har BEMER forskning lett fram till banbrytande resultat avseende mikrocirkultaionens biorytmiska lokala och överordnade regulatoriska processer. Det centrala i BEMER fysikalisk vaskulär terapi är en flerdimensionell signalstruktur som effektivt stimulerar en nedsatt eller störd mikrocirkulation. Den stödjer en av kroppens viktigaste kontrollmekanismer för prevention, läkning, återhämtning och regenerativa processer och används effektivt för:
Bättre försörjning av organ och vävnad
Stöd för läkning av sår och idrottsskador
Stöd för immunförsvaret
Ökad fysisk och mental prestationsförmåga
Förkortad återhämtningstid vid idrottsutövning